Profilaktyka i dietoterapia
Racjonalne odżywianie
Dietoterapia nadwagi i otyłości
Żywienie w cukrzycy
Choroby układu sercowo-naczyniowego
Wsparcie żywieniowe w chorobach dietozależnych
Choroby przewodu pokarmowego (refluks żołądkowo
przełykowy, choroba wrzodowa, przewlekłe choroby zapalne jelit, przewlekłe zaparcia, zespół jelita drażliwego)
Postępowanie żywieniowe w niedożywieniu
Dietetyka onkologiczna
Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej
Rak piersi
Nowotwory przewodu pokarmowego (jamy ustnej, przełyku, żołądka, trzustki, wątroby, jelita cienkiego i okrężnicy)
Nowotwory ginekologiczne
Rak płuca
Nowotwory hematologiczne
I inne (np. rak nerki, pęcherza moczowego, tarczycy)
Przygotowanie do leczenia, odżywianie w trakcie terapii onkologicznej oraz po zakończeniu:
Chemioterapia
Radioterapia
Hormonoterapia
Immunoterapia
Zabiegi operacyjne
Niedożywienie
Zapobieganie utracie masy ciała
Dietoterapia
Otyłość w przebiegu chorób nowotworowych
Skuteczne, racjonalne i bezpieczne